Clinică.ro
Informatii pe care orice pacient trebuie sa le stie inainte de inserarea unui implant dentar
Un implant dentar este in ziua de azi o solutie salvatoare in cazul dintilor lipsa, procedura avand o rata de reusita foarte ridicata, de aproape 99%
Un implant dentar este in ziua de azi o solutie salvatoare in cazul dintilor lipsa, procedura avand o rata de reusita foarte ridicata, de aproape 99%. Implantul dentar este o solutie moderna de inlocuire a dintilor si a maselelor pierdute, mult mai eficienta comparativ cu folosirea unei proteze dentare detasabile sau a unei lucrari dentare fixe care necesita slefuirea dintilor vecini.
Informatii primordiale despre inserarea unui implant dentar
Implantul dentar reprezinta o radacina dentara artificiala care se realizeaza din titan si care se insereaza in maxilar prin procesul de osteointegrare, astfel incat sa capete aspectul, dar si functiile unui dinte sau a unei masele naturale. Implantul dentar este un surub care va fi inserat in maxilar de catre medicul chirurg specializat. De acest surub se va fixa noul dinte, se va fixa bontul protetic si ulterior coroana dentara.
Cele mai des utilizate implanturi dentare sunt cele realizate din titan, dar si din zirconiu. Sansele de reusita ale interventiei sunt mari, iar procedura nu presupune durere, reprezinta o tehnica stomatologica invaziva dar care se va desfasura sub un anestezic local. In primele luni dupa operatie, se respecta cu rigurozitate normele de igiena recomandate de specialist.
In urma implantului, pot sa apara complicatii insa acestea sunt foarte rare. Printre cele mai comune efecte neplacute se numara aparitia leziunilor, afectarea sinusurilor, fractuarea implantului sau chiar pierderea acestuia. Pacientul care opteaza pentru un implant dentar trebuie sa cunoasca si riscurile la care se expune, riscuri care vor fi prezentate de medicul specialist.
Fara doar si poate, implantul dentar este cea mai noua si recomandata dintre metodele de inlocuire a dintilor si a maselelor pierdute, cu o rata de succes foarte mare. Ignorarea indicatiilor medicale postoperatorii, precum si fumatul pot duce la esecul intregii proceduri.
Implantul dentar nu este recomandat persoanelor sub 18 ani, femeilor insarcinate si care alapteaza, pacientilor care sufera de diabet si de boli autoimune, celor care starea de sanatate nu le permite o astfel de interventie delicata si cu efecte asupra sanatatii.