Clinică.ro
Alege o alimentatie echilibrata pentru a preintampina problemele stomatologice
O dantura frumoasa si sanatoasa este importanta pentru toata lumea si ingrijirea ei nu inseamna doar periajul zilnic si controlul stomatologic regulat. Poate vei fi suprins, dar si alimentatia contribuie foarte mult la sanatatea dintilor si dieta noastra influenteaza major aspectul danturii.
Cosmetica dentara
Probabil stii deja ca alimente precum vinul rosu, cafeaua, ciocolata si alimentele ce contin coloranti au un impact vizibil asupra dintilor, influentand in mod negativ culoarea acestora. Este bine sa limitam consumul acestor alimente, care nu sunt benefice nici pentru sanatatea noastra. Daca totusi dantura noastra a fost afectata de acestea, ar trebui sa ceri sfatul unor specialisti in cosmetica dentara, pentru a evalua situatia si a stabili daca este necesara o interventie de albire dentara realizata profesional, pe loc, in cabinet sau acasa, utilizand anumiti oxizi ce pot schimba culoarea dintilor pe parcursul unei saptamani. Pentru aceasta, poti apela cu increderela VelvetDental, o clinica stomatologica despre care poti avea toate detaliile aici: http://velvetdental.ro
Nu doar culoarea danturii poate fi influentata de alimentatie, ci si textura si sanatatatea ei. Desigur ca un consum crescut de zaharuri dauneaza dintilor, acest lucru nu mai este de mult o noutate. Bacteriile prezente in cavitatea bucala, transforma zaharurile in acizi, care ataca smaltul dintilor, generand mici fisuri, care pe parcurs se pot tranforma in carii. Totodata, dulciurile lipicioase, asa cum sunt unele bomboane sau caramelele, favorizeaza si mai mult astfel de afectiuni, din cauza ca ele stagneaza pe suprafata dintilor, iar contactul prelungit cu acizii determina un si mai mare risc de formare a cariilor.
Exista , insa, si alte alimente al caror consum trebuie controlat. Prin acestea se numara produsele cu o aciditate ridicata, in special fructe si citrice, dar si alimentele bogate in amidon, care pot crea un substrat ce favorizeaza instalarea unor bacterii daunatoare.