Clinică.ro
In mod obisnuit, implanturile sunt plasate de catre parodontisti si chirurgi orali, care au facut pregatire in implantologie si chirurgie ca parte a formarii lor. Plasarea implanturilor necesita planificare si va implica eforturi de colaborare intre chirurg, medicul dentist si tehnicianul de laborator care sunt responsabili pentru construirea unei coroane pe un implant integrat.
Pasii de diagnosticare
Stomatologul si / sau chirurgul va urma procedurile de rutina pentru a evalua sanatatea generala a pacientului. Acestia trebuie sa examineze cu atentie gura si locul in care trebuie plasat potentialul implant sau implanturile. Trebuie sa evalueze muscaturile si sa faca fotografii daca exista o preocupare estetica. Sa faca radiografii speciale pentru a evalua cantitatea si calitatea osului. De asemenea construirea de ghidaje chirurgicale sau sabloane pentru a asigura plasarea exacta a implantului chirurgical. O discutie despre toate riscurile, beneficiile si alternativele de plasare a implanturilor, ar trebui sa aiba loc cu pacientul si cu echipa dentara.
Pozitionarea implantului
Uneori descrise ca fiind “planul de tratament de sus in jos”, cu conditia ca muschiul sa fie destul de functional si alti dinti sa fie aliniati corect, dintii care urmeaza sa fie inlocuiti sunt recreati intr-o forma de model de ceara. Ideea este apoi sa se stabileasca pozitia osului care sta la baza si sa se asigure ca implantul (implanturile) poate fi pozitionat direct sub forma de dinti de ceara (partea de sus) a implantului (in jos) de dedesubt. Pozitiile implantului pot fi predeterminate folosind o combinatie de radiografii specializate (raze X) si tehnologia imagistica. Ghidajele chirurgicale sunt fabricate pentru a ajuta chirurgul in plasarea precisa a implantului, care la randul sau asigura medicului dentist restaurativ ca o coroana se va potrivi in pozitia corecta. In cazul in care muscatura nu va permite plasarea implantului ortodontic, tratamentul poate fi necesar pentru repozitionarea dintilor sau poate sa fie regenerata chirurgical.
Plasarea chirurgicala
Implantul dentar este o procedura relativ confortabila, efectuata, de obicei, sub anestezie locala, uneori cu ajutorul medicatiei orale sau a sedarii constiente intravenoase. Unele vibratii minore sunt in general experimentate in timpul pregatirii implantului, dar sunt destul de tolerabile. Deoarece nu exista rani deschise dupa interventie chirurgicala si este minim invaziva, exista un disconfort postoperator mic, o zi sau doua. Implantul (implanturile) trebuie lasat o perioada de 2-6 luni pentru a se fuziona sau a se integra in os. Timpul de vindecare depinde de densitatea oaselor, cu cat este mai dens osul, cu atat mai rapida este integrarea. Dupa integrarea cu succes, dentistul va face o coroana care se potriveste cu implantul care va fi exact ca un dinte normal atat ca forma cat si ca functie.