Clinică.ro
Tromboza venoasa profunda
Tromboza venoasa profunda sau (TVP), se formeaza atunci cand pe una sau mai multe vene din organism apare un cheag de sange. Aceste cheaguri de sange se formeaza de obicei la nivelul picioarelor. Cheagul de sange se formeaza atunci cand sangele nu circula in mod corespunzator. Semnele si simptomele trombozei venoase includ umflarea picioarelor, durere, o senzatie mai calda in zona afectata si o schimbare a culorii pielii din apropierea zonei afectate. Odata diagnosticat cu TVP, un tratament adecvat este necesar. In plus, o dieta adecvata, un stil de viata sanatos si exercitiile fizice sunt metode naturale care ajuta la tratarea si prevenirea trombozei venoase
- Ghimbirul joaca un rol important in tratarea TVP. Un salicilat natural, continut de acesta, poate bloca vitamina K si subtiaza sangele. Ghimbirul stimuleaza circulatia sangelui in artere si vene. In plus, aceasta ajuta la prevenirea nivelului ridicat de colesterol, ceea ce poate duce la acumularea de placi in vene.
- Capsaicina, substanta continuta de ardeiul iute, este benefica pentru circulatia sangelui si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Aceasta intareste, de asemenea, arterele si capilarele. Ardeiul iute normalizeaza tensiunea arteriala reduce colesterolul si nivelul trigliceridelor. Intr-un pahar de suc de spanac, se adauga o jumatate de lingurita de praf de ardei iute si sare pentru gust. Beti amestecul o data sau de doua ori pe zi. Vitamina E contine antiplachetar si anticoagulant, proprietati care ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Acesta inhiba agregarea trombocitelor si antagonizeaza efectele factorilor de coagulare.
Vitamina E are proprietati antiplachetare si anticoagulante care ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Aceasta inhiba agregarea trombocitelor si antagonizeaza efectele factorilor de coagulare. Conform unui studiu din 2007 publicat in revista Circulation, suplimentarea dietei cu vitamina E poate reduce riscul de tromboembolism venos la persoanele cu antecedente sau predispozitie genetica. Consumati alimente bogate in vitamina E, cum ar fi nuci, migdale, alune, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, spanac, broccoli, avocado. Puteti lua chiar si un supliment, dar numai dupa consultarea medicului specialist.