Clinică.ro
Remedii de tratare a ulceratiilor
O durere de presiune sau ulcer de presiune, este o rana deschisa pe piele, comuna in randul persoanelor care sunt imobilizate la pat sau intr-un scaun cu rotile, perioade lungi de timp. Una dintre principalele cauze ale leziunii este presiunea excesiva si frecarea permanenta a pielii. Aceasta poate sa apara, de asemenea, din cauza purtarii hainelor sau a lenjeriei murdare pentru perioade lungi de timp.
Alti factori de risc comuni includ pielea fragila din cauza varstei, diabetul, pierderea sensibilitatii in anumite parti ale corpului, pierderea in greutate in timpul bolilor prelungite, nutritie proasta, deshidratare, pielea foarte uscata si fumatul excesiv. Simptomele acestor leziuni includ decolorarea pielii, durere, prurit, rupturi sau leziuni ale pielii. Acestea pot duce la ulceratii cu rana profunda si infectie cu puroi. Ulceratiile pielii afecteaza fesele, omoplatii, pielea de-a lungul coloanei vertebrale, spatele bratelor si al picioarelor, pielea din spate a capului, spatele, gleznele si pielea din spatele genunchilor. Pentru aceste ulceratii puteti utiliza remedii usoare, la domiciliu, pentru a minimiza disconfortul si a ajuta vindecarea.
Schimbarea pozitiei corpului va reduce stresul si presiunea asupra pielii. De asemenea, reduce riscul de a dezvolta noi leziuni. Daca aveti suficienta putere in partea sus a corpului, va puteti repozitiona la fiecare cateva ore. Daca sunteti intr-un scaun cu rotile, incercati sa schimbati greutatea corpului la fiecare 30 de minute.
Pentru ca ranile sa se vindece mai repede, curatati-le cu apa salina. Ulceratiile care nu sunt curatate in mod corespunzator sunt mai predispuse la infectii si inflamatii. Apa salina va reduce excesul de lichid si, de asemenea, va elimina pielea moarta. Se amesteca 2 lingurite de sare intr-o cana de apa. Se fierbe, apoi se lasa sa se raceasca. Folositi aceasta solutie pentru a curata zona afectata a corpului. Lasati zona sa se usuce bine, apoi acoperiti cu un bandaj. Se repeta de cateva ori pe zi.